Колко е важен езика на тялото по време на интервю за работа

Колко е важен езика на тялото по време на интервю за работа

Езика на тялото по време на интервю за работа е също толкова важно колкото и добрата Ви подготовка. Освен цвета на дрехата, с която сте облечен (най-подходящият цвят е тъмносиния) и начина, по който се здрависвате, позицията на ръцете Ви повреме на разговора също помага на събеседника Ви да разбере повече за Вас.

Най-видимата част от тялото Ви повреме на интервю за работа са ръцете. Предлагаме Ви няколко съвета, които да следвате, относно позицията на ръцете.

Не слагайте ръцете си в джобовете – освен, че е непрофесионално, изглеждате все едно криете нещо.

Не барабанете по масата – това показва единствено нетърпение интервюто да свърши по-бързо и освен това нетърпението е нетърсено качество за един служител.

Не скръствайте ръце – това е знак, че се чувствате не на място и по този начин изграждате стена между Вас и събеседника Ви.

Докоснете пръстите си – забелязали ли сте как политиците и шефовете на големи компании държат ръцете си повреме на реч? Докосват върховете на пръстите на двете си ръце. Този жест показва искреност и честност.

Не дръжте ръцете и с дланите надолу – ако държите ръцете си плътно прилепени на масата с дланите надолу изпращате жест на доминация, а това е неподходящо за интервю за работа.

Добре е да показвате открито отношение. За тази цел гледайте събеседника си в очите, не кръстосвайте крака под масата и не се изгърбвайте. Отговаряйте на въпросите, които Ви задават открито и честно и в никакъв случай не и позволявайте да лъжете за опита и знанията си, защото в един момент това ще Ви донесе само негативни ситуации.