Достатъчно ли се грижи българинът за здравето си?

Достатъчно ли се грижи българинът за здравето си?

Онлайн анкета, която се провежда от Vital Concept, показва, че един от всеки трима в България не полага никакви грижи за здравето си. 4 основни направления взимат участие в анкетата – навици на хранене, спорт и ежедневие, приемане на витамини и хранителни добавки и грижа за имунитета.

Над 70% от хората в страната боледуват поне 1 път през годината, а само 50% от тях си правят профилактичен преглед веднъж на 1 година. 61% не спазват диети, но внимават за произхода на храната, която консумират.

Повечето анкетирани казват, че избягват да консумират храни и напитки, които са вредни.  Добрата новина е, че само 1/3 от анкетираните споделят, че не обичат да спортуват и не го правят. 60% споделят, че спят поне по 8 часа на денонощие, а 33% казват, че се „чувстват добре”.

Хранителните добавки са популярен начин да се поддържа добро здравословно състояние и 72 на сто ползват различни по вид добавки. Проучването покава, че хората в България полагат грижи за доброто си здравословно състояние и повечето от тях са добре запознати с това, как да се грижат за себе си.