5 неща, които вероятно правите грешно

5 неща, които вероятно правите грешно

Всеки от нас има изградени навици за малките неща в ежедневието ни. Никой от нас, обаче не се замисля, че начинът по който ги прави, не са съвсем правилни. Оказва се, че някои от нещата, които правим всеки ден, могат да бъдат вършени и по друг начин.

Упражнения без загрявка
Тежките тренировки и пропускането на загрявката не е добра идея. Ако искате да избегнете наранявания, които ще Ви спрат да тренирате за известно време, загрявайте и потепенно увеличавайте физическото натоварване. Не пропускайте да пиете много вода и давайте по-чести почивки на тялото си.

Миенето на зъбите
Хоризонталните движение с четката са неефективни в сравнение с вертикалните. Започвайте от венците към върха. Миенето на зъбите трябва да продължава 2-3 минути и освен това е много важно за устната хигиена да се използва и конец.

Дишане
Съсредоточете се и дишайте с диафрагмата, вместо с гръдния кош. Така оказвате повече насищане с кислород, а това влияе позитивно на нервната система, бори се със стреса, намалява кръвното налягане и редуцира болките и възпаленията.

Изсушаване на ръцете
Никой от нас не се замисля колко хартия се ползва само, за да изсушите ръцете си в обществените тоалетни. Това, което всички можем да направим за планетата е вместо да ползваме тонове хартия, просто да изтръскаме ръце и чак след това да подсушим ръцете си.

Ползване на сапун
С годините кожата ни се изсушава. Сапунът много допринася за това, тъй като е много степцив. Използвайте по-малко от него, когато се къпете или заложете на друг вид козметика, която е по-мека и по-неагресивна към кожата.