Велико Търново е сред "10-те райски места" в света

Велико Търново е сред "10-те райски места" в света

Велико Търново попада в класация на BrightSide10-те райски места, където да започнете нов живот”.  В изданието се споменава, че Търново е красив като Франция, виното е на цена от 80 цента, а наема на апартамент е около $200 на месец.

Много български читатели са изразили несъгласието си с твърдението за цената на виното. BrightSide са отчели като минус инфраструктурата на града.

Във Велико Търново живеят над 70 хил. души. Градът предлага красиви гледки и редица забележителности, които не бива да се пропускат.

В класацията попадат още:

Чески Крумлов в Чехия
Намира се на Южнобохемския край на Чехия. Цялото място е с автентичен Средновековен изглед.

Кох Тонсей в Камбоджа
Този малък остров в Южна Камбоджа предлага плажове и джунгли. Там живеят само няколко рибари и техните семейства което значи, че е много спокойно, а и със сигурност ще намерите жилище на много ниска цена.

Гуанахуато в Мексико
Мексико е невероятно място и отвсякъде струи добро настроение, а Гуанахуато е истински извор на култура.

Аваруа в Кук
Мястото е на около 2000 км. североизточно от Нова Зеландия и предлага тропически плажове, които се конкурират с тези на Малдивите. Там е много е евтино и можете да си наемете апартамент за около $130 на месец.

Хо Кок в Виетнам
11 000 хектара тропически гори и пълно спокойствие. Намира се на Югоизточното крайбрежие на Виетнам.

Лас Транкас в Чили
Най-невероятната планинска гледка в цялата Южна Америка. Квартирите са около $300 на месец и можете да карате ски целогодишно.

Ксамил, Албания
Ако искате нов и спокоен живот, то опитайте да го създадете в Ксамил. Ще успеете със сигурност.

Агонда Гоа в Индия
Бутилка вино там струва около 50 цента, а ако това не е достатъчен аргумент – можете да яздите слон на плажа, да се подстрижете и да наемете квартира за около $120 на месец.

Перлените острови в Панама
Архипелагът се намира на около 30 км. западно от континентална Панама. Името е дошло, защото от там са били добивани тонове перли. Освен това много пирати са използвали Островите за скривалище.