Водата предпазва от грип и вируси през зимата

Водата предпазва от грип и вируси през зимата

1200 души на ден биват покосени от грип и респираторни заболявания. Най-застрашени са хората между 30 и 64 години. Специалистите твърдят, че грипната епидемия ще достигне своя връх в края на този месец. Именно през зимата трябва да се засили приемът на вода, защото водата засилва имунната система.

За да се предпазим от грипа, трябва да засилим работата на имунната система. Устойчивата и силна имунна система пряко зависи от хидратацията на организма. „За да бъде тялото ни добре хидратирано, трябва да пием поне по 2 литра вода на ден.”, съветват експерти по здравословно хранене.

Как помага?
Повечето от нас не приемат достатъчно вода през зимата. Водата, обаче, поддържа клетъчния имунитет и така засилва имунната система. 2 л. вода не са толкова много. За да си напомняте постоянно, че не сте пили достатъчно вода, винаги дръжте бутилка близо до Вас. Пийте малки глътки по-често и не след дълго, пиенето на това количество вода няма да бъде проблем.

За какво друго?
Водата забавя стареенето. 2 л. на ден пречистват тялото от токсини, ободрява и ни прави по-млади и сияйни. И тъй като живеем в постоянен стрес и замърсена среда, организмът ни трябва да е постоянно хидратиран. Освен това водата засилва функцията на бъбреците и спомага извеждането на водноразтворимите вредни вещества.

Мичиганският университет в САЩ показва своето изследване, което е имало за цел да докаже, че 1/3 от хората в активна възраст не са достатъчно хидратирани и това води до множество заболявания, включително грип и вируси.

Гастрит, камъни в бъбреците, затегнат стомах и черва, гастрит, бавен метаболизъм, по-силни предменструални болки, нарушена обмяна вещества, са само част от нарушенията в организма, които може да настъпят при липса на достатъчно течности.