5 въпроса, които да зададете на среща с нови хора

5 въпроса, които да зададете на среща с нови хора

Умеете ли да преценявате хората от пръв поглед? Срещите с нови хора са много вълнуващи, а хората които срещаме понякога са абсолютна мистерия. Вижте тези 4 въпроса, които ще Ви помогнат да опознаете събеседника си бързо. Те са изключително подходящи за хора, които провеждат интервюта.


1. Кое е най-голямото ти постжение?
Това е най-лесният начин да разберете какъв е фокусът на човека срещу Вас – дали е в личен или в професионален план.Времето, което му  е трябвало да постигне нещо в живота ще Ви покаже доколко този човек е амбициозен. Ако се замисли твърде дълго, за да отговори, едва ли има значими постижения.

2. Коя е мечтаната работа?
Ако задавате този въпрос на кандидати за работа, вероятно повечето от тях ще посочат позицията, за която са интервю. Ако кандидатът прояви креативност това значи, че е мислил за това и е целеустремен, знае какво иска от живота и не се страхува да говори за това.

3. Кой е твоят герой?
Хората са различни и вероятно ще посочат различни неща – известни личности, роднини или измислени герои. Герой е дума, която не можем да използваме за всеки. Ако някой посочва някой друг за герой, то той се стреми да бъде именно като него. Отговорът е много показателен.

4. Коя е последната книга, която те впечатли?
Хората са съвкупност от всичко, което обичат да правят. Това дали един човек е показател за неговата интелигентност, а жанра, който ще посочи събеседникът Ви може да разкрие неподозирани факти.

5. Как се описваш?
Няма по-точен показател от това, как един човек, вижда самия себе си. Думи като „последователен“ и „наблюдателен“ биват използвани от безхарактерни и неамбициозни хора, докато думи като „енергичен“, „интелигентен“, „целеустремен“ се ползват от силни и амбициозни хора.