Мелнишките винени изби отварят врати за празника на лозарите

Мелнишките винени изби отварят врати за празника на лозарите

Планирате ли да празнувате Св. Валентин? Или по-скоро ще заложите на българската версия – Трифон Зарезан? И в двата случая перфектното място ще бъде града на виното – Мелник.
Ако сте любители на виното, в Мелник със сигурност ще прекарате страхотно.

Тази година винарските изби ще отворят широко врати точно за празника.
Шест изби в Мелник, Сандански и Петрич ще посрещат гости на 11-ти и 12-ти февруари. Ще има беседи и турове, по време на които ще научим повече за местното производство на вино, за международните и местните сортове грозде, които се ползват, за историята на Мелнишкия регион и още много интересни теми.

Виното и ритуалите по подрязването на лозята ще бъдат основните забавления, а всичко ще е подправено с музикални програми. Всяка изба ще избере различно представяне и ще можем да дегустираме вино на различни места.

В събитието ще участват Биовинарна „Орбелус”, винарните „Рупел”, „Орбелия”, „Орбелус”, „Синтика” и „Вила Мелник”, както и Имение Зорница. Ако решите да посетите някоя от тях е добре да заявите присъствия предварително.

Празникът на мелнишкото вино „Златен Грозд” също се провежда на 11-ти и 12-ти февруари, така че можете да се отбиете и там. В последните години производителите на вино от мелнишкия регион полагат много усилия, за да превърнат Мелник във винена дестинация и отварянето на избите за празника е крачка към целта.