За лудостта, любовта и силата в българския филм „Воевода”

За лудостта, любовта и силата в българския филм „Воевода”

Българският филм „Воевода” е събрал 13 999 зрители през първия си уикенд в кината. Първите три дни от премиерата на историята за жената хайдутин е събрала 122 162 лв. приходи.
Историята разказва за Румена, която е майка на две деца, но е принудена да ги остави и да се научи да оцелява в свят, в който на почит е мъжката сила, а жената е нищо.

Действието се развива в 19 в. Румена предвожда чета, която се бори за правосъдие с Османската империя. Историята е събрала спомени на очевидци и е базиран на разказа „Румена войвода” от Николай Хайтов. Режисьор на продукцията е Зорница София и изпълнява главната роля, а детският образ на Румена е поверен на дъщеря ѝ - Ники-Амрита.  Проекта е подготвян в продължение на 7 години, за да излезе като първата българска прожекция през 2017г. 

Големият интерес към филма, го превръща в най-гледания филм у нас за последната седмица.
За лудостта, силата, любовта, майчината сила и женската съдба, за едни стари и тежки времена, за всичко това, за което сме забравили да говорим,но сърцата ни още треперят при мисълта за онова геройство. За всичко това се говори във „Воевода” и ако все още не сте го гледали, този уикенд е най-подходящото време за това.