6 съвета за обзавеждане на ново жилище

6 съвета за обзавеждане на ново жилище

Ако сте във фаза, в която сте решили да купувате жилище, трябва да знаете, че това начинание не е толкова лесно. Ясно е, че всеки от нас се вълнува, когато стане въпрос за покупката на първото жилище, но преди всичко трябва да знаем, че мечтания дом се създава постепенно.

Не се хвърляйте на първото нещо, което Ви грабне окото, за да не съжалявате след това. Аксесоарите, мебелите и цветовете са важни за дома Ви, защото това са нещата, които ще виждате всеки ден и ще влияят на чувството Ви за уют.

Ето няколко съвета, които да следвате, когато правите подобни покупки.

1. Планирайте
Ако вече сте на вълна мебели, първо планирайте. Планирайте килимите, осветлението, мебелите, ще ползвате ли тапети или не, какви детайли ще използвате, за да придадете уют, какъв стил искате да използвате и така нататък.
Така ще можете да прецените бюджета си и шанса за грешка при пазаруване е малък.

2. Не залагайте непременно на евтиното
Няма нищо лошо да пазарувате евтино, но гледайте и качеството. Ако не искате покупката Ви да Ви излезе тройна след време, търсете ефектни неща, с качествен произход и по-възможност – влизащи в бюджета. Ако проявите креативност и успеете да реставрирате стари мебели, ще успеете да придадете индивидуалност и ще постигнете модерна и уютна обстановка.

3. Под наем
Ако ще наемате апартамен, имайте предвид, че много наемодатели не позволяват да се правят промени и това спира много хора да създадат обстановката, която искат. Все пак заложете на аксесоарите – сменете завесите, сложете красиви сувенири или картина и все пак попитайте дали ще Ви разрешат да пребоядисате стените и вратите.

4. Сменете магазина
Не взимайте всички мебели от едно място. Обикновено мебелите в мебелните магазини имат горе-доу еднакви визии, но в различни цветове и размери. За да придадете индивидуалност на всяка стая, вземете мебелите от различни места. Освен това може да попаднете на по-ниски цени и по-качествени материали.

5. Аксесоари
Стая, в която има само мебели, не е уютна. Аксесоарите са това, което разказва истории. Заложете на стара картина, сувенир, библиотека, рамки, снимки и така нататък. Вземете всичко, което е важно за Вас в новото Ви жилище и със сигурност ще постигнете добри резултати.

6. Не взимайте всичко наведнъж
Ако се местите в празно жилище, първо вземете най-важните мебели – спалня, диван, маса за хранене. Всички други мебели могат да почакат. Планирайте разположението, размерите, цветовете и чак тогава пристъпете към покупка. Не забравяйте да прецените и бюджета си.