Няколко лесни трикa за стягане на багаж

Няколко лесни трикa за стягане на багаж

Света предлага невероятни възможности и пътуването е най-добрият начин да се срещнете с нови култури, хора и места. Новите места разширяват хоризонтите ни помагат да променим нагласата си към света.
Ако през тази година сте решили да се поотпуснете и да пътувате повече и вече сте си създали списък с нещата, които трябва да вземете със себе си, не прибързвайте. Опаковането на багажа винаги крие изненади и обикновено те се поднасят, когато разопаковаме в хотелската стая.

Има няколко важни стъпки, по които да вървите преди пътуването. Предлагаме Ви няколко полезни съвета, които ще направят опаковането и пътуването по-спокойни.

1. Вземете си удобен и компактен куфар
Това е инвестиция, за която няма да съжалявате. Куфарът трябва да е достатъчно голям, за да побере всичко важно и все пак да е компактен, за да не заема твърде много място. Това е особено важно ако пътувате с кола. Ако пътувате с друг вид транспорт – автобус, влак, самолет, то най-добре си намерете куфар с колелца. Той е много удобен и ще улесни пътуването Ви от гарата до хотела.

2. Билети и настаняване
Сравнете цените на билетите в няколко компании. Обикновено те са сходни, но понякога, някои компании предлагат много по-ниски цени. Направете същото и с хотелските стаи. Хубаво е предварително да знаете кои забележителности ще посетите, да направите проучване с какво се стига до там от хотела Ви и ако е възможно да заявите присъствие предварително. 

3. Малко преди пътуването
2-3 дни преди пътуването сложете в куфара портативна батерия за телефона си. Така дори и да забравите зарядното си, ще имате алтернатива. Освен батерията, предварително сложете в куфара си лекарства с общо действие и лепенки и марли. Не взимайте със себе си големи шишета шампоани, балсами и кремове. Миникозметиката е много добър вариант за кратко пътуване. Тя не заема място и не тежи. Сложете малките шишенца в куфара 2-3 дни преди пътуването.

4. В ръчния багаж
Слушалки за телефон, копия на всички важни документи, които ще Ви трябват, камера или фотоапарат, таблет и каквато и да е друга техника, тъй като ръчния Ви багаж е постоянно под Ваше наблюдение. Сложете и мокри и сухи кърпички и дъвки. Не слагайте много неща, за да не Ви тежат.

5. Отличаване
Ако пътувате със самолет и куфарът Ви е едноцветен, рискувате да го изгубите. Ако не искате да се озовете с чужди дрехи, три пъти по-големи от Вашия размер и то в непознат град, сложете на куфара си отличителна черта. Рисунка, етикет, значка или просто табелка с името Ви е най-добрият начин да познаете куфара си сред всички други черни куфари.

6. Език
Научете основните думи от официалния език на страната, където отивате. Това много ще улесни престоят Ви.