Bosch представя умен свързан автомобил

Bosch представя умен свързан автомобил


Световния пазар на автомобили, които са свързани към интернет, ще расте с около 25% на година до 2022г. Само след няколко години свързаните автомобили ще навлязат силно в ежедневието ни и ще станат много активна част от интернет.

Гигантът Bosch показа прототип на такъв автомобил на изложението CES 17. Представеният автомобил може да играе роля на център за информационен обмен.
Функциите на автомобила на Bosch ще позволявт свързване с външната среда, умния дом и всички сервизи.

Веднага след като водачът влезе в автомобила, системата, разпознаваща лица се активира и според информацията, която има за лицето, настройва огледалата, седалката, волана, пуска или изключва климатика и намира пододяща станция.
Управлението ще се осъществява чрез дисплей най-вече чрез жестове.

Според проучването на компанията, шофьорите, които ползват колите си постоянно, ще пестят по около 100 часа годишно. Системата ще позволява на автомобилът да се свързва с дома и да регулира температурата и дори да провери какво е останало в хладилника.

Идеята на Bosch е да свърже в неделима връзка транспортът и смарт услугите и да превърнат умния автомобил в помощник, без който човекъ не може.